09/08/2023

Seriál: Zaklínač sezona 03

Rozporuplné hodnocení a tak trochu obava z narychlo uplácané podívané pro konzumní část populace. Takhle se to prezentuje na internetu a sociálních médiích.  Fanouška Zaklínače to ale rozhodně neodradí. A jak to dopadlo? Pojdme se ponořit do další sezony seriálové adaptace světa polského spisovatele Andrzeje Sapkowského.

O čem je Zaklínač sezóna 3 z roku 2023

Yennefer se rozhodne, že pro výuku Ciri a jejich magických dovedností by bylo nejlepší nechat ji pod dohledem čarodějek v Aretuze. Vůbec to ale nevypadá, že by zde Ciri byla v bezpečí. Jenefer zorganizuje sjezd bratrstva mágů aby je sjednotila. U mágů je ale všechno jinak než se na první pohled zdá. 

Hodnocení

Kromě akce, nenadálých změn, hromady krve a mrtvol jsou tahákem této série jistě “kolečka uprostřed koleček” rady mágů. Je to ale celé takové nemastné, neslané, někdy uspěchané, jindy rozvláčné, sem tam dost nesmyslné a především nevyvážené. Někde se to plácá v drobnostech, jinde to přeletí hromadu děje v pár vteřinách. Neznám knižní předlohy a tak nemohu potvrdit, že se tahle série zcela odklonila od knih. Zpracování je ale jako celek stále nadprůměrné. Určitě se na to dá koukat a poslední tři epizody jsou vpodstatě “fajn”. Nemůžu říct, že by mě to extra nadchlo, ale ani mě to nijak neurazilo. Na víc než 4 hvězdy to ale není. Má to na víc než 3 hvězdy ale na 4 hvězdy to není. Čtvrtou sérii se si jako fanoušek této fantasy pravděpodobně také nenechám utéct. 

[ČSFD] [RottenTomatoes.com]

PS 09/2024: Při prorovnání s předchozími sezónami měním hodnocení na 3,5 hvězdy na RT a 3 hvězdy na ČSFD. 

Žádné komentáře:

Okomentovat