07/07/2023

Seriál: Manifest - S01 a S02

Nevíte co sledovat na začátku prázdnin? Pokud letos nikam neletíte, zkuste sáhnout po starším seriálu Manifest. Seriál, který je ukončení čtvrtou sezónou, rozhodně stojí za vidění. 

O čem je Manifest - S01

Pasažéři letu 828 společnosti Montego byli obyčejní lidé. Nastoupili do letadla, proletěli bouřkou a po silné turbulenci přistávají na domácí půdě. Náhle však zjišťují že přistáli 5 let po jejich vzlétnutí. Pasažéři zestárli o několik hodin, ale svět kolem je o pět let starší. Nejdříve se pasažéři musí vyrovnat s běžnou realitou. Za pět let se stalo hodně věcí. Jenže to není to jediné co se pasažérům stalo. Kde bylo letadlo, co se děje pasažérům a jak se k tomu postaví okolní svět, je náplní šestnácti dílů první série. 

O čem je Manifest - S02

Pasažéři letu 828 pokračují v hledání odpovědí na své otázky kolem letu a kolem toho co se jim děje. 

Hodnocení S01

Zajímavý nápad mysteriózního drama ve stylu ”Lost” vás poměrně rychle vtáhne do děje. Je to ale oddechovka, tak nečekejte, že všechno se vším sedí. Podle mě bylo 16 dílů trochu moc, ale rozhodně jsem netrpěl. Dávám 4 hvězdy z 5ti.

Hodnocení S02

Nechci prozradit zásadní konec první sezóny. Tento zvrat v první sérii se vlastně řeší podstatnou část druhé série. Postavy, které se vám zdají v prvním díle zbytečné, tak mají svoji úlohu v druhém dílu. Připravte si kapesníky, protože druhá sezóna je trochu více dojímací. Podle mě zbytečně. Alespoň, že se autoři poučili a dali už jen 13 dílů. Nelogičností trochu přibylo, výrazné změny se objeví i v chování hlavních osob a opět tu máme hromadu osob které jak se zdá jsou k ničemu. Vadí mě hlavně změny v chování postav ale chápu jak to zapadá do celého děje druhé sezóny. Nakonec je to zábava, takže s klidem v srdci mohu dát 3 hvězdy z 5ti.

O seriálu Manifest

Seriál manifest má aktuálně 4 sezóny. Natočený je v letech 2018 - 2022 společnostmi NBC a Netflix. Průměrná délka dílů je 43 minut. Celkem má seriál xx epizod. Poslední čtvrtá sezona kompletně uzavřela tento Mysteriózní Rodinný Thriller. 

Season 1 (2018) - 16 epizod
Season 2 (2020) - 13 epizod
Season 3 (2021) - 13 epizod
Season 4 (2022/23) - 20 epizod

Odkazy:

https://www.csfd.cz/film/620002-manifest/prehled/

https://www.edna.cz/manifest/ 

https://www.imdb.com/title/tt8421350/ 

https://www.rottentomatoes.com/tv/manifest 


Žádné komentáře:

Okomentovat