10/07/2023

Film: John Wick: Kapitola 4 aneb, když vám zastřelí psa a vystačí to na 4 filmy.

Na konci roku 2017 jsem si všiml, že existuje už druhý díl akčního filmu John Wick. S trochu rozporuplnými pocity jsem tehdy shlédnul oba díly. Když mě kolega minulý týden povídal jak “Ten Johny Wick 4 je skvělý”, vůbec jsem si nebyl schopen vybavit o čem vlastně Johny Wick je. Navíc mě překvapilo, že vyšla trojka a já to nějak nezaznamenal. Možná zaznamenal, ale nechalo mě to chladným. Dva dny volna na tohle určitě stačí a tak jsem se pokusil občerstvit touhle jednohubkou. 

O čem je Johny Wick 1 - moje verze 

John Wick je “hodný” nájemný vrah, kterému “zlí mafiáni” ukradnou auto a zabijí psa. A proto, že je to to poslední co mu zbylo po manželce, rozhodne se pomstít. Mafimafi najmou další “zlé nájemné vrahy” aby “hodného nájemného vraha” zabili. A tak je všechny “Hodný nájemný vrah” zabije. 

John Wick 2

John Wick se klidného důchodu asi nedočká. Jeho dluhy a závazky ho dostihli. Musí udělat něco, co sám nechce. Splacení dluhu mu ale rozhodně nepřinese klid a svobodu. 

John Wick 3 - Parabellum

John Wick porušil pravidla a musí se proto postavit následkům. Na jeho hlavu je vypsaná odměna 14 miliónů dolarů a odepřena mu je veškerá pomoc tajného spolku nájemných vrahů. Následkům čelí i ti kteří mu jakkoliv pomohli. 

John Wick: Kapitola 4

Děj pokračuje tam kde skončil díl třetí. John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu, odčinit porušení pravidel a vydobýt si svůj zasloužený odpočinek. Než se mu však podaří získat vytouženou svobodu, musí čelit novému nepříteli. Jako vždy se do toho připletou i staří přátelé s kterých se mohou stát nepřátelé.

Hodnocení dílu 3 a 4

Tak jako při předchozím hodnocení dílů 1 a 2 i zde zůstávám na vážkách. Je to dobrá, pohodová, odpočinková, akční podívaná. Je tam plno dobrých akčních scén, minimum místa na přemýšlení a hromady zbraní, krve a mrtvol. Pokud vás tohle baví, určitě dáte 5 hvězd. Pokud chcete film mírně složitější a propracovanější, asi si Johny Wicka ani nepouštějte. Je to zbytečná ztráta času. Dávám 3 hvězdy oboum dílům. Ve svém osobním žebříčku dám 67%.

Někdy je třeba si odpočinout takže není třeba tenhle typ filmu zcela zavrhovat. Letos se v podobném duchu ponese ještě Lovec Kraven . https://www.csfd.cz/film/899903-lovec-kraven/prehled/  A tak nějak jsem si ještě vzpomněl na film Hitman https://www.csfd.cz/film/225828-hitman/prehled/ .

Odkazy:

John Wick 4 -  https://www.csfd.cz/film/758862-john-wick-kapitola-4/prehled/ 

John Wick 3 - https://www.csfd.cz/film/564692-john-wick-chapter-3-parabellum/prehled/ 

John Wick 2 - https://www.csfd.cz/film/60883-john-wick-chapter-2/prehled/ 

John Wick 1 - https://www.csfd.cz/film/358570-john-wick/prehled/

Žádné komentáře:

Okomentovat