19/08/2023

Kniha: Legie - Operace Thümmel

Je to neuvěřitelný, ale oni ty knihovny fakt pořád fungujou. Ne vážně, většina knihoven nemá to co zrovna sháním. Teda pokud to není něco jako knížka od Františka Kotlety - Operace Thümmel. Byla v knihovně, byla volná a tak si našla cestu na necelých 14 dni do mého batohu. 

O čem je Operace Thümmel?

Krutý vesmír ve kterém platí drsné podmínky. Většina života je dobrá akorát tak na proteiny. Lidé to zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila mimozemská invazní flotila. Válka byla krátká. Lidstvo skončilo na kolenou. Lidé jsou jen otroci a bílkoviny do separátu. Někteří lidé to ale vidí jinak. Stále věří že lidstvo může vést svou válku proti zbytku vesmíru nebo aspoň si vychutnat pořádnou pomstu. 

Moje hodnocení

Od autorské dvojice Kotleta a Sněgoňová nelze očekávat nějaké hlubokomyslné scifi s fantasticky propracovaným filozofickým konceptem. Pokud hledáte tenhle typ knihy, zde jste špatně. Tohle je ryze akční, military, béčková, braková, česká scifi plná povedených českých hlášek. Neumím si představit jak  tohle někdo překládá do jiného jazyka. Je to oddechový brak při kterém nemusíte příliš přemýšlet a můžete se klidně bavit. A já se bavil parádně. Na začátek série je tam trochu hodně různých ras a zákonitostí které se pletou nebo hned nedávají smysl. Nijak to ale nepřekáží. Dávám knize 4 hvězdy z 5. Do seznamu k přečtení rozhodně dávám i další knihu ze série Legie. Pokud nemáte zrovna čas na knihy, jsou tu také k dispozici audioknihy. Tak a teď už vzhůru do světa kde Češi nakopávají prdele emzákům. 

Odkazy

ČSFD - https://www.databazeknih.cz/knihy/legie-operace-thummel-453774 

ČSFD - Série LEGIE - https://www.databazeknih.cz/serie/legie-10442 


Žádné komentáře:

Okomentovat