17/07/2023

Seriál: Fauda - sezóna 4

Tak jsem konečně dokoukal i čtvrtou sezónu tohoto seriálu. 

O čem je 4 sezóna seriálu Fauda

Doron se svojí jednotkou vyrazí na misi do zahraničí. Noví nepřátelé chtějí zaútočí na samotné srdce Šabaku. V ohrožení jsou tak všichni přátelé Dorona. 

Hodnocení

Asi jsem si na tu absurditu Dorona a jeho jednotky zvykl. Prostě se nepozastavuji na tím, že si Doron a jeho kamarádi dělají co chtějí a všichni jim to žerou. Tleskají jim za skvělé výkony, přestože všechny průsery by se nestaly, kdyby Dorona vyhodili už v první sérii. Rozpolcenost hlavního hrdiny je nejen problémem jeho, ale především celé jeho jednotky a také všech kdo s Doronem spolupracují. 

Čtvrtá řada se mi zdá poněkud dlouhá a některé scény zbytečné. Ve výsledku to sice tvoří kompaktní dějovou linku, ale mohlo to být výrazně kratší (třeba o dvě sezony). Kdyby byla alespoň polovina dílů jako ty poslední, asi by to mělo vyšší hodnocení. Poslední závěr raději nekomentuji. 

Moje zaujetí proti tomuto seriálu je zřejmé. Přesto jsem se rozhodl dát čtvrté řadě známku 4/5 na ČSFD. Asi jako poděkování, že už to končí. Sice mě to jako celek moc nebavilo, ale rozhodně je to lepší než průměr.   

Odkazy:

ČSFD …https://www.csfd.cz/film/4287-fauda/1134940-season-4/recenze/

RottenTomatoes … https://www.rottentomatoes.com/tv/fauda/s04

Netflix …  https://www.netflix.com/cz-en/title/80113612

ImDb … https://www.imdb.com/title/tt4565380/


Žádné komentáře:

Okomentovat