25/10/2022

Anime seriál - Cyberpunk: Edgerunners

Animovaný seriál Cyberpunk: Edgerunners  není rozhodně pro slabé povahy. Všude přítomná stříakající krev, rozstřílené mozky, urvané poletující končetiky a rychlá brutální akce končící opět cákající krví a létajícími vnitřnostmi, není rozhodně určena pro děti. 

Děj není nikterak závratný, ani propracovaný. Vývoj postav je jednoduchý plochý a předvídatelný. Přesto to všechno do sebe dobře zapadá a výsledkem je působivý koncept dobře zapadající do kyber-punkového šuplíku. Animace je sice místy příliš rychlá a brutální, ale vlastně dobře navozuje onu mlhu oddělující brutální seriálovou realitu od příběhové linky. 

Jsem přesvědčen, že tento seriál se rozhodně zařadí mezi kyberpunkové anime legendy. Moje hodnocení na ČSFD 4/5 a na IMDB 8/10.   

Trochu mě zaráží, že jen pár lidí se pustilo do srovnání s jinou  kyberpunkovou anime legendou Ghost in the Shell. Přesněji řečeno s některou ze seriálových mutací Stand Alone Complex nebo Stand Alone Complex 2nd GIG. Možná je to nesrovnatelné, ale rozhodně to patří do stejného bazénku. Osobně hodnotím Stand Alone Complex stále výš, hlavně díky propracovanému vývoji děje a skvělé myšlence. 

Ghost in the Shell - Stand Alone Complex (ČSFD 5/5, IMDB 10/10)

Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG - Individual Eleven (ČSFD 5/5, IMDB 10/10) 

Žádné komentáře:

Okomentovat