29/09/2022

Zpátky v čase (39/2012)

Je to předně 10 let co jsem objevil server https://www.aldebaran.cz/ . Byly to především Fyzikální čtvrtky a přednášky pana profesora Kulhánka, které mě na tento server přivedly. Kromě vlastních přednášek najdete na serveru také další zajímavé knihy a brožury. Většinu zdarma ke stažení. 

Jsem rád, že kromě odborných přednášek a přednášek pro studenty, má stále někdo chuť dělat přednášky i pro laiky. Z mého pohledu je prof. Kulhánek v tomhle ohledu prostě nepřekonatelný. Děkuji za to, pane profesore. 

A teď nějakou tu kritiku. 

Je úsměvné, že server vypadá těch 10 let téměř pořád stejně. U vysoké školy s technickým zaměřením je to trochu ostuda. Na druhou stranu je nutné přiznat, že na funkčnosti mu to neubírá. Server už nyní navštěvuji jen zřídka. Nová videa je pro mě jednodušší sledovat na Trubko-kanálu CVUTFELu . Ale sem tam občas, jednou za rok, či dva, se sem pořád vracím. 

Myslím, že by se obecně měli všechny české vysoké školy více zaměřit na nějakou tu vlastní sebeprezentaci. Většinou je to fakt hrozné. Jak po stránce designu, tak po stránce přehlednosti a dostupnosti informací. 

Aktualizace: Přidán screen z 28.11.2022



Žádné komentáře:

Okomentovat